Blog

Tudod, hogy mi van a kajádban?

A szendvics a legegyszerűbb, hétköznapi kaja, amit kortól, nemtől függetlenül mindannyian szeretünk. Minden kisgyerek a szüleitől kapott szalámis zsemlén nőtt fel, amit alufóliában csomagolva vitt el a suliba.


TARTALOM VAGY FORMA?


Azt tapasztaljuk, hogy itthon jobban vágyunk erre a fajta egyszerűségre, mint a kuszkuszos-kurkumás ilyen-olyan különlegességekre - azok is tök jók, de kisebb rá az igény.


Ezt erősíti a nyugatias hullám, aminek köszönhetően egyre jobban megy a gasztronómia a “rohanós” kaják felé, amik gyorsan elkészülnek, és evőeszköz nélkül, két kézzel fogyaszthatóak. Ebbe szerettünk volna beleállni mi is, annyi kikötéssel, hogy bár gyorsan készüljön el, de finom és minőségi alapanyagból álljon össze a szendvics, ami nálunk készül.


Egy előkelő étteremben sokszor nem magát a jó ételt fizeted meg, hanem a körítést, a pincér lehengerlő stílusát, a hely varázsát, magát a miliőt, amiben vacsorázol. Megkapod a minőséget, de van, hogy a forma felülmúlja a tartalmat. Ennek sötét oldala azok a világ cégek, akiknél tényleg csak a márkát fizeted meg, cserébe kapsz jó sok ízfokozót... na kösz...


TUDODKI VS. TÁPLÁLÓ SZENDVICSEK


Persze rengeteg alaptalan hisztériakeltést is látunk. Divatos szidni a hamburgert, hogy milyen egészségtelen, ami részben igaz számos büfére és nagy világ cégre. (Nem nevesítjük, mint a Harry Potterben Tudodkit.) 


De egy kézműves hamburgerben van pirított buci, vagy teljes kiőrlésű, tele zöldséggel, salátával, hagymával, frissen sült husival, plusz gomba, és egyéb feltét. Nem mindegy, milyen a hús benne, de sokszor még egy sarki büfé is hozni tudja a színvonalat, szóval ne mondjuk, hogy a hambi a sátán kosztja. Gulyásból is lehet TV-s főzőműsorba valót készíteni, meg olyat is, amiben a kutya is csak túrkálna. 


Mi az otthoni kis konyhában összedobott szendvicset hoztuk fel gasztronómiai szintre a friss, és tápláló hozzávalókkal. Sok helyen kaphatsz rántott húsos szendvicset, ami gyanús, hogy jó pár napfelkeltét megért, és nem pár perce készült el. Mi ennek az ellenkezőjét céloztuk meg, aminek köszönhetően egy teljes értékű étkezést kilőhetsz azzal, ha eszel egy szendvicset. Ahogy a testépítők mondják: ebben aztán van cucc.


Köszönjük, hogy a kajaszelfik és a depressziós zenék mellett erre is nyomsz egy megosztást!

Puszipacsipá, kedveskéim!


Szabó Tibor

Pipitér&Pipipont üzletvezető, tulajdonos


Ha szeretnétek, hogy írjunk nektek még, ugyan nyomjatok már egy tetsziket alul!


Megtekintések száma: 33
2019-12-20 10:37:06