Blog

“Kedvenc” vendégeink: Mr. VIP és a nylon punkok

Összeszedtünk nektek egy TOP 5 listát azokról a vendégekről, akikkel kapcsolatban ritkán fog el minket a hiányérzet..


1. Smucig


Pénzből él a vendég, akárcsak mi is, és bár fájó, de nem adhatjuk ingyen a kaját. A smucig vevő szól, hogy nem kell a hagyma, helyette tegyünk plusz húst a szendvicsbe, meg csomagoljuk már el. Nagy marokkal vesz a kirakott cukorból, de az utolsó forintig le akarja alkudni az árakat - a borravalót pedig hírből sem ismeri.


2. Totál K.O.


Még csak véletlenül sem akarjuk sztereotipizálni az ittas vendégeket, hiszen jó pár alkalommal találkozunk kissé instabil, ám barátságos arcokkal, akik megfáradva térnek be hozzánk enni egy jót, és mosolyt csalnak az arcunkra. Sajnos rossz tapasztalattal is gyarapodtunk az évek során: a pizzériában egyszer egy 12 fős legénybúcsús társaság kezdett el keménykedni, mert nem lett kész időben a pizzájuk. A szakács, és a pultos hölggyel szemben hatszoros túlerőben jött meg a bátorságuk, hogy emberkedjenek. Szerencsére szájkaratén kívül más nem történt.


3. Gyorsvonat


A “mikóleszmárkész” két percenkénti ismételgetésével gyötri a pultosokat, civilizált rendelés helyett pedig annyit mond hogy “egy sajtos lesz”. A többi vendégnek is meggyűlik a baja vele, hiszen a sort nem várja ki, tolakszik, és minden rezdülésével érezteti, hogy bizony sietnie kell, le ne késse a Szulejmánt.


4. Mr. VIP


Na, ő különleges helyet foglal el a szívünkben, valahol a reggel hatkor kopogó szomszéd, és a postaládába gyűrt szórólappal egy szinten. Köszönni egyáltalán nem tud, valahol útközben elszórta ezt a képességét, azonban a flegma, lenéző tekintet sosem marad el. Úgy érzi, mi (vendéglátósok) a szolgái vagyunk. Beszédében, gesztusában a tisztelet apró szikrája sincs, ő viszont elvárja, hogy hajbókolva, aranytálcán vigyük ki neki a kaját. Nem favorizálunk, minden vendégünk egyformán fontos, nincs VIP részleg, ahol a felsőbbrendű arcok ehetnek. Aki ilyenre vágyik, az menjen haza, és gurítsa ki magának a vörös szőnyeget a saját konyhájában.


5. Nylon punk


A tinédzserkori lázadás a normák és a rend ellen, bizonyos keretek között teljesen életszerű. Viszont a rongálás, és a másik munkájának, idejének, pénzének a semmibevétele sunyi és pofátlan dolog. Szóval ezek a műanyag vandálok, miután tisztességes kiszolgálást kaptak, ellopják a só- és borsszórót, az újságot, a mosdót nem tartják tisztán maguk után. De ami a legidegölőbb, az az asztalba karcolt “itt jártunk” szöveg. Mert biztos mindenkit érdekel, hogy “SZ+V” két hete itt ette le magát BBQ szósszal.. A kategória abszolút győztesei a tolvajok, akiknek az ősz a szorgalmi időszak: több bringát loptak el tőlünk, mint országosan..


Köszönjük, hogy a vendégeink zöme végtelenül aranyos és jóarc!

Puszipacsipá, kedveskéim!


Szabó Tibor

Pipitér&Pipipont üzletvezető, tulajdonos


Ha szeretnétek, hogy írjunk nektek még, ugyan nyomjatok már egy tetsziket alul!


Megtekintések száma: 916
2019-10-31 13:52:15